022 240-044 067 289-933
RO RU EN

Monitorizarea politicilor relevante pentru comunitatea romă din orașul Soroca și colectarea de date pe domeniile de intervenție.

La data de 15 mai 2019, Secretariatul CVR, a  efectuat o vizita în or. Sococa cu scopul de a monitoriza politicile publice și de a identifica obstacolele în procesul de dezvoltare și integrare a romilor din orașul Soroca. Identificarea problemelor s-a efectuat prin chestionarea comunității de romi și a echipei multidisciplinare din cadrul primăriei Soroca. La eveniment au participat 78 de persoane de etnie romă și 10 reprezentanți ai instituțiilor de resort din localitate.

În urma acestei vizite se va realiza un studiu în care se vor regăsi problemele reale cu care se confruntă romii din orașul Soroca, care se vor face auzite la nivel național și local, pentru ca împreună cu instituțiile responsabile pe domeniile de intervenție să găsim soluții ca să îmbunătățim situația problematică a romilor. Acest sondaj este realizat de Coaliţia „Vocea Romilor” în cadrul proiectului „Pas cu pas găsim soluții pentru Romii din Republica Moldova” cu suportul Fundaţiei Est-Europene în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.